ZOEK OP NAAM

Filter

Prijs

Veel gestelde vragen

Waarom entertainment boeken bij Artiestenplanner.nl?
Artiestenplanner.nl heeft altijd rechtstreeks contact met de artiesten en/of hun management en laat u weten wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt de website van Artiestenplanner.nl?
• Selecteer één van de Categorieën op de website. 
• Verminder het aantal zoekresultaten door het zoekfilter aan de linkerkant naar wens aan te passen.
• Klik op een item voor details en vraag de gewenste keuze aan.

Hoe plaats ik een optie?
Opties op entertainment zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Ze kunnen zowel telefonisch als online kenbaar worden gemaakt. Een optie staat in principe 14 dagen in de agenda van de artiest. De optie kan in deze periode worden omgezet in een definitieve boeking. U kunt een optie - op verzoek - opnieuw verlengen mits mogelijk. 

Als er een optie achter uw optie komt te staan en de andere partij kan het optreden bevestigen, blijft uw optie nog 48 uur geldig. U wordt hiervan telefonisch op de hoogte gesteld. Binnen deze 48 uur heeft u nog steeds het recht om het eerste te boeken. Kunt u niet bevestigen, dan veranderd uw optie in een tweede optie. Het andere optreden wordt dan bevestigd. We zullen dan moeten kijken of een pendel van de artiest haalbaar is of dat we op zoek moeten gaan naar een alternatieve artiest of band.

Hoe boek ik entertainment? 
Boekingen kunnen zowel telefonisch als online worden bevestigd. Direct hierna wordt het gewenste entertainment door ons vastgelegd en is er met u en het gewenste entertainment een overeenkomst tot stand gekomen. Zodra alle benodigde gegevens definitief bekend zijn, zullen wij u ook nog een schriftelijke bevestiging in tweevoud sturen, eventueel voorzien van een rider [document met speciale operationele en/of technische voorzieningen waar opdrachtgever voor dient te zorgen/tekenen]. U tekent de schriftelijke bevestiging en eventuele rider en retourneert deze aan ons, waarna u van ons een getekend exemplaar van de bevestiging ontvangt.

Welke informatie moeten wij van u hebben voor een aanvraag ?
- welke item wilt u boeken [eventueel een 2e of 3e keus] 
- wat voor feest organiseert u 
- wat voor type publiek en voor hoeveel mensen 
- gaat het om één act of moet het een avondvullende show worden 
- wanneer, waar en op welk tijdstip moet het optreden plaats vinden 
- zijn er bijzonderheden 

Wat is de definitie van een besloten feest/evenement? 
Besloten wil zeggen: geen kaartverkoop, geen media, geen promotie, niet vrij toegankelijk.

Wat is een uitkoopgage ?
Al het entertainment dat op de Artiestenplanner.nl site wordt vermeld, is op basis van uitkoop. Uitkoop [ook wel genoemd all-in] betekent dat alle bijkomende lasten, zoals loonlasten werkgever,werknemer, zijn op opgenomen in de uitkoopprijs, echter exclusief BTW en extra, indien door de artiest verplicht gesteld, BUMA rechten en reiskosten. 

Bureaus die op uitkoop entertainment verkopen, dienen in het bezit te zijn van een zgn. “Beschikking” van het Ministerie van Financiën, waarbij zij worden aangemerkt als inhoudingsplichtige werkgever, ter voorkoming dat u als klant afdracht van loonlasten zou moeten doen. Artiestenplanner.nl is in het bezit van zo’n beschikking onder nr. 2005/106/16.

Wat zijn buma-kosten? 
Voor de openbaarmaking van auteursrechten is degene die een artiest laat optreden of op een andere manier muziek ten gehore brengt een vergoeding verschuldigd aan Buma, de belangenvereniging van muziekauteurs. Deze vergoeding bedraagt op dit moment 7% van het artiestengage.

Zijn de prijzen met kerst en oud en nieuw hetzelfde?
In bijna alle gevallen worden de prijzen van optredens met minimaal 50% verhoogd oplopend tot 200% of 300% van de normale gage.

Zit er verschil in prijzen van artiesten?
Verschillen in prijzen voor landelijk bekende artiesten zijn er in principe niet. Uitzonderingen hierop bestaan altijd. Bijvoorbeeld wanneer er extra licht of geluid moet komen, een optreden in besloten kring is of juist openbaar, het op bijzondere dagen valt [sommige artiesten rekenen een toeslag] of op bijzondere dagen / tijdstippen.

Is er iemand bereikbaar bij calamiteiten en in het weekend? 
Artiestenplanner.nl is bij dringende zaken met betrekking tot een geboekt optreden bereikbaar via een noodnummer. Bel het hoofdtelefoonnummer [ 023 584 10 74 ] van Artiestenplanner.nl en volg de procedure.

Wat gebeurt er bij calamiteiten [bijvoorbeeld: ziekte van de artiest]
Bij eventuele calamiteiten zal Artiestenplanner.nl er alles aan doen [binnen de maximale mogelijkheden en binnen alle redelijkheid] om vervangend en zo gelijkwaardig mogelijk entertainment te boeken. 

Is de geluidstechniek inbegrepen? 
Indien alleen een monitorset is inbegrepen, dan dient het eindgeluid [zaalgeluid] aanvullend besteld te worden. -Indien een A-set of B-set is inbegrepen, dan is de monitoring en het eindgeluid [zaalgeluid] inbegrepen tot respectievelijk ca. 350 / 550 personen [in een normale partygelegenheid/zaal]. - Indien een optreden exclusief geluid wordt geboekt, dan dienen de faciliteiten conform de rider van artiest te worden nageleefd. - Indien een C set is inbegrepen is dit tot ca, 1000 personen, en meestal ook met uitgebreid licht. 
TIP: Laat u altijd door ons informeren over de techniek.

Wachturen
Doorgaans vindt de opbouw van de benodigde techniek 1 uur [bij bands 4 á 3uur] voor aanvang van het optreden op. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan de artiest of band eerder opbouwen en wordt er wachtgeld in rekening gebracht.