ZOEK OP NAAM

Filter

Prijs

Patricia Paay

Patricia Paay

Patricia Paay

Personalities

Patricia Paay wordt geboren op 7 april 1949 in Rotterdam. Al vanaf jonge leeftijd volgt ze piano- en balletlessen. In 1965 debuteert Patricia als nachtclubzangeres in het jazz-orkest van haar vader: 'The Evergreens'. Ze vormt haar eigen backinggroep met haar zusje Yvonne en Anita Meyer, dat uitgroeit tot een van de meest gevraagde begeleidingsgroepjes. Met een kersvers platencontract op zak debuteert ze een jaar later op televisie tijdens de allereerste televisieavond van de omroep TROS met een programma van 20 minuten, 'Patricia zingt'. In augustus 1967 wordt de single 'Je bent niet hip' een grote hit voor de dan achttienjarige Patricia. Daarna volgen tournees door Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Daarnaast maakt ze deel uit van de Nederlandse afvaardiging voor het vermaarde Knokke Songfestival. Na 'Je bent niet hip' volgt een aantal Nederlandse singles die weinig succes hebben. Ook een terugkeer naar het Engelstalig repertoire en enkele singles onder andere pseudoniemen brengen niet het verlangde resultaat, en Patricia besluit zich toe te leggen op sessiewerk voor onder andere de Golden Earring, Tee Set en The Cats, zingt reclamespotjes in en werkt als stand-in voor sterretjes zonder stem.

Als Patricia in 2007 wordt gevraagd in het nieuwe seizoen van Dancing with the stars een nummer te komen zingen na eerdere deelname aan dat programma komt ze op het idee de andere 'Star Sisters' bij elkaar te krijgen voor een, in eerste instantie, eenmalig optreden. Het wordt zo succesvol ontvangen dat een remix van de hit uit 1983 op single wordt uitgebracht, evenals een release van het succesvolle album uit hetzelfde jaar. Veel radio- en televisiepromotie wordt gedaan, bijvoorbeeld tijdens de Vlootschouw.

In mei 2009 komt het nieuws naar buiten dat Patricia en Adam na een lang, gelukkig huwelijk gaan scheiden. Adam vertrekt naar Amerika en Patricia blijft met dochter Christina in hun woning in London wonen. Maar ondanks deze tegenslag is Patricia anno 2009 weer helemaal in the picture als jurylid van de succesvolle televisieprogramma's 'Holland's got talent' en 'Popstars' van SBS 6 en daarmee de 'televisiekoningin' van de vrijdagavond.

Prijs Informatie Patricia Paay
Omschrijving Tijdsduur Uitkoop
algemeen 4 uur v.a. € 6.500,00


Toelichting Techniek:

A-set = inclusief geluid tot 300 personen
B-set = inclusief geluid tot 750 personen
C-set = inclusief geluid tot 1000 personen
M-set = monitorset u dient zelf voor het geluid te zorgen
Excl. = zonder [exclusief] geluid en techniek
Backline = enkel instrumenten en toebehoren
:: Belichting is niet altijd inbegrepen, dit kunnen wij wel voor u eventueel verzorgen. Laat u daarom altijd door een van onze medewerkers informeren over de techniek.

Toelichting BUMA:
Voor diverse items dient u bij de boeking ons BUMA af te dragen, bij de prijsopgaaf van de items staat aangegeven of dat van toepassing is. De BUMA kosten zijn 7% over de totale uitkoopsom excl. BTW.

Ga naar FAQ voor meer informatie .


4 uur
vanaf € 6.500,00
023 548 10 74
Maandag t/m Vrijdag tussen 09:00 en 17:30 uur

E-MAIL
mail@artiestenplanner.nl

CHAT NU
Offline
Gerelateerde Entertainment Dennis Weening , Dennis Storm , Geraldine Kemper , Meer