ZOEK OP NAAM

Filter

Prijs

Bonnie St. Claire

Bonnie St. Claire

Bonnie St. Claire

Zangeressen

De cirkel is rond voor Bonnie St. Claire. November 1967 vindt de release plaats van Bonnies eerste single "Tame Tiger" en wel bij de platenfirma DURECO. April 1997 wordt Bonnies jongste product "Haven" gereleased. Jawel, wederom bij DURECO.

In de dertig tussenliggende jaren heeft de in Rozenburg geboren zangeres zowel de hoogste toppen als de diepste dalen uitvoerig bewandeld en verkend. Jaren waarin ze veel ervaring heeft opgedaan en zoals ze zelf zegt: "Niets menselijks haar vreemd is".

Na haar start in 1967, wat haar meteen een tipparade notering oplevert, volgt in 1970 haar grote doorbraak met de hit "I won't stand between them", geschreven en geproduceerd door haar ontdekker en aartsvader van de nederpop, Peter Koelewijn. Hij is het die Bonnie naar ongekende hoogten stuwt en haar in 1972 koppelt aan de popgroep "Unit Gloria", eveneens een schot in de roos. De single "Clap your hands and stamp your feet" schopt het in december 1972 tot de derde plaats in de hitparade en niet alleen in Nederland. Ook Duitsland en Skandinavië sluiten haar in hun hart.

Dan besluit Bonnie het in 1976 over een heel andere boeg te gooien. Met de smartlap "Dokter Bernhard" verrast ze vriend en vijand, zelf zal ze hier later over zeggen: "Muziek is emotie en als die emotie echt is maakt het niet uit of ik nu een smartlap, een mooie ballad of een stampende popsong sta te zingen". Dr. Bernhard levert haar een zevende plaats op in de hitlijst.

Een reeks hits volgen elkaar in rap tempo op, o.a. "Pierrot", "Bonnie kom je buiten spelen" en de ballad "De Roos". Bonnie St. Claire bewijst hiermee een vaste plaats te hebben veroverd in het doorgaans vluchtige wereldje van de Nederlandse showbizz. Dit bewijst zij wederom als haar vriend en inspirator Benny Neyman een aantal prachtige teksten voor haar schrijft. "Sla je arm om me heen" geldt nog steeds als een van haar mooiste songs.

Diverse duetten worden aan het vinyl toevertrouwd, waaronder met Benny Neyman de hit "Verder valt het wel mee" en met collega José Hoebee hits als "Cassandra" en "Zoals vrienden doen".

Belinda Meuldijk schrijft in 1985 de tekst voor de single "Weerzien". Rob de Nijs, die van Bonnies vertolking zo onder de indruk raakt, besluit tijdens een bezoek aan de platenstudio het lied, gedeeltelijk, spontaan met haar mee te zingen.

In 1991 is er voor Bonnie de hit "Morgen wordt alles anders" en wordt ze tevens uitgeroepen tot één van de drie populairste zangeressen van ons land. Ook pakt ze in dat zelfde jaar de hit "Zeven jaren" nog even snel mee om vervolgens in 1995 de hit "Een engel als jij" te scoren, wederom met José Hoebee.

Met haar single "Haven" laat een kleine, grote zangeres opnieuw van zich horen, hiermee geeft ze een visitekaartje af, waar ze met recht trots op kan zijn. In 1967 zong ze "Tame me tiger", anno 2006 kan men zich afvragen of dat gelukt is met dat temmen.

Eén ding is zeker, getemd of niet, Bonnie St. Claire zal met haar nieuwe single zeker weer toeslaan.

Prijs Informatie Bonnie St. Claire
Omschrijving Tijdsduur Uitkoop
algemeen 1 x 30 minuten v.a. € 1.995,00


Toelichting Techniek:

A-set = inclusief geluid tot 300 personen
B-set = inclusief geluid tot 750 personen
C-set = inclusief geluid tot 1000 personen
M-set = monitorset u dient zelf voor het geluid te zorgen
Excl. = zonder [exclusief] geluid en techniek
Backline = enkel instrumenten en toebehoren
:: Belichting is niet altijd inbegrepen, dit kunnen wij wel voor u eventueel verzorgen. Laat u daarom altijd door een van onze medewerkers informeren over de techniek.

Toelichting BUMA:
Voor diverse items dient u bij de boeking ons BUMA af te dragen, bij de prijsopgaaf van de items staat aangegeven of dat van toepassing is. De BUMA kosten zijn 7% over de totale uitkoopsom excl. BTW.

Ga naar FAQ voor meer informatie .


1 x 30 minuten
vanaf € 1.995,00
023 548 10 74
Maandag t/m Vrijdag tussen 09:00 en 17:30 uur

E-MAIL
mail@artiestenplanner.nl

CHAT NU
Offline
Gerelateerde Entertainment Sieneke , Meer